Falke Run Sokken



Falke Run Sokken

Doorwinterde hardlopers hebben goed materiaal nodig. Dat betekent goede schoenen, maar ook goede sokken. Falke is een Duits familiebedrijf dat traditioneel sokken en ander breiwerk produceert, maar daarnaast al sinds een tiental jaar een aparte lijn op de markt gebracht heeft met sportkleding. Ben je op zoek naar warm ondergoed voor de skivakantie? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Maar het belangrijkste Falke product is uiteraard de sok. Het bedrijf bracht een reeks sportsokken op de markt in verschillende materialen. Ze zetten daarmee in op een imago van stijlvol design en draagbaar comfort.

Wat sok perfect voor hardlopen? Eerst en vooral moet je kijken naar het materiaal waaruit de sok gemaakt is. Je voeten hebben best wel wat te verduren tijdens het hardlopen. Daarom is het nodig dat je sokken uit materiaal zijn gemaakt dat goed verlucht en gemakkelijk droogt wanneer je voeten nat worden van het zweten. Katoen is daarom geen goede keuze. Sokken voor hardlopen worden van synthetische stoffen vervaardigd.

Een tweede belangrijke eigenschap voor jouw perfecte hardloop sokken is de pasvorm. De sokken moeten werkelijk als gegoten zitten. Dit voorkomt wrijving en zorgt ervoor dat je zelfs na het lopen van een marathon niet met blaren op je voeten naar huis komt. Bovendien zijn professioneel gemaakte sportsokken verstevigd op de plaatsen waar je voeten het meeste druk ervaren. Dat betekent trouwens ook dat deze sokken een linker en een rechter sok hebben, met elk hun eigen pasvorm.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-run-sokken

Voor sommige lopers kunnen compressiesokken een goed idee zijn. Dit soort van sokken geven extra druk en zijn dus goed voor de circulatie en voor het voorkomen van stijve spieren. Voor de meeste hardlopers is dit echter helemaal overbodig en de sokken worden vooral gebruikt tijdens het herstellen na een val of na het overbelasten van spieren.

Als het materiaal van de sokken van goede kwaliteit is en de pasvorm perfect, dan blijft er ten slotte nog het esthetische aspect. Smaken verschillen uiteraard, maar op dit vlak biedt Falke in ieder geval een product met zowel kwaliteit als stijl.